Pris, m.m.

Produktvalg (materialet bildet trykkes på)

Bildene kan trykkes på ulikt type materiale. Lerret er kanskje det mest populære, og således et produkt mange har kjennskap til. Aluminium blir stadig mer populært, mens skumplate og akryl/glass kanskje er mer ukjent. Det er ingen fasit mht hva som er "rett materiale" for ditt bilde. Under finner du imidlertid noen momenter du kan ta med i din vurdering.

Bor du i Bergen & Omegn kan vi gjerne avtale en visningstime, der du får tatt de ulike produkttypene nærmere i øyesyn. Og/eller vi kan ta en prat på telefon.


Lerret; Strukturen i materialet gir bildet et "malerisk preg". Passer alle motivtyper, kanskje unntatt de du ønsker skal fremstå sylskarp, med veldig klare farger. Ønsker du å gjøre ditt lerret litt mer eksklusivt, er det mulig å legge til en ramme.

Akryl (plexiglass); Når farger og skarphet er viktig for din opplevelse av motivet. Dette produktet gir en veldig flott dybde - en form for "tredimensjonal effekt", og et moderne uttrykk. Bilder på akryl er nok det dyreste alternativet, men med bakgrunn i "løftet" dette materialet kan gi bildet, mener mange det er vel verdt de ekstra kronene. Vær oppmerksom på at bilder på akryl gir gjenskinn pga den blanke overflaten.

Aluminium; Bilder trykket direkte på en aluminiumsplate har en matt overflate, som ikke gir gjenskinn. Personlig synes jeg dette materialet passer best til bilder som ikke har for store kontraster. Det egner seg både til bilder i farger og svart/hvitt, der sistnevnte kategori gjør seg spesielt godt. Kvaliteten på materialet er høy, det falmer ikke over tid og det kan faktisk henge utendørs.

Skumplate; Overflaten minner om aluminium, så "anbefalingene" jeg gir under aluminium gjelder også her. Heller ikke skumplate gir gjenskinn, og fargene beholdes år etter år. En skumplate veier svært lite.

Papir; Dette produktet passer alle motivtyper. For å gjøre bilder på papir mer eksklusivt, kan du kombinere med glass & ramme, og ev. paspatur.